• BEL ONS:
  • MAIL ONS:
WORD LID

De Club

“Waar een toervaarder thuis is!”

Jachtklub Leopoldsburg vzw ontstond in oktober 1978. Aanvankelijk ontstaan als een vriendengroep, watersportvrienden in de letterlijke betekenis, groeide de club aan de kanaalkom uit tot een behoorlijk vereniging met een groot hart voor het water.

In februari 1999 werd het nieuwe clubhuis, een pracht van een gebouw, ingewijd. Het clubhuis beoogt een tweeledig doel: een clubhuis zijn voor de leden, maar ook een ontmoetingsplaats.

LEES VERDER
Het clubhuis van jachthaven Leopoldsburg

Clubhuis

Met DRAKAR als naam, werd gekozen voor een directe verwijzing naar de eerste bootmensen, de Vikingen. Boven op de Drakar vind je een koperen kunstwerk om dit te symboliseren. Leden en hun bezoekers, passanten, vissers, fietsers en wandelaars kunnen in het nieuwe clubhuis halt houden, uitrusten, mekaar ontmoeten. Passanten krijgen bij aanmelden in het clubhuis de JKL Infofolder met nuttige tips voor een bezoek aan één van de musea, de dorpskern of andere bezienswaardigheden. Met het bijgevoegd stratenplan vind je zeker de weg terug.

In de haven zijn ruim voldoende sanitaire voorzieningen, douches, wastafel, wasserette. Elektriciteit en water is aanwezig. Tevens zijn er enkele fietsen beschikbaar indien je de omgeving wil verkennen. Daarnaast biedt het clubhuis hongerigen en dorstigen spijs en drank. Kandidaatleden ontvangen de JKL Onthaalbrochure met tal van informatie over onze club en wetenswaardigheden. Indien je interesse hebt lid te worden kan je contact nemen of via e-mail een bericht laten.

Boten aangemeerd aan de steigers van de jachthaven Leopoldsburg