• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Welkom bij Jachtklub Leopoldsburg

Jachtklub Leopoldsburg vzw

 


lucht
 

Jachtklub Leopoldsburg is gelegen aan de kanaalkom van het Kanaal naar Beverlo, een doodlopende vertakking van het Kanaal Bocholt-Herentals. De jachtklub, op amper één kilometer van het centrum, is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan Limburgs jongste gemeente of gewoon om er enkele dagen te vertoeven. In Leopoldsburg, door de meeste gekend als 't Kamp, kunnen velen hun jeugd terug beleven met een bezoek aan één van de legermusea.

Jachtklub Leopoldsburg vzw ontstond in oktober 1978. Aanvankelijk ontstaan als een vriendengroep, watersportvrienden in de letterlijke betekenis, groeide de klub aan de kanaalkom uit tot een behoorlijk vereniging met een groot hart voor het water.

In februari 1999 werd het nieuwe klubhuis, een pracht van een gebouw, ingewijd. Het klubhuis beoogt een tweeledig doel: een klubhuis zijn voor de leden, maar ook een ontmoetingsplaats.

Met DRAKAR als naam, werd gekozen voor een directe verwijzing naar de eerste bootmensen, de Vikingen. Boven op de Drakar vind je een koperen kunstwerk om dit te symboliseren.
Leden en hun bezoekers, passanten, vissers, fietsers en wandelaars kunnen in het nieuwe klubhuis halt houden, uitrusten, mekaar ontmoeten.

Passanten krijgen bij aanmelden in het klubhuis de JKL Infofolder met nuttige tips voor een bezoek aan één van de musea, de dorpskern of andere bezienswaardigheden. Met het bijgevoegd stratenplan vind je zeker de weg terug.
In de haven zijn ruim voldoende sanitaire voorzieningen, douches, wastafel, wasserette. Elektriciteit en water is aanwezig. Tevens zijn er enkele fietsen beschikbaar indien je de omgeving wil verkennen. Daarnaast biedt het klubhuis hongerigen en dorstigen spijs en drank.
Kandidaatleden ontvangen de JKL Onthaalbrochure met tal van informatie over onze klub en wetenswaardigheden. Indien je interesse hebt lid te worden kan je contact nemen of via e-mail een bericht laten.
drakar3

 

 

Copyright © 2020 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik.
Akkoord Niet akkoord