• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Reis naar het Zuiden - Fiere Margriet

Internetnieuws 20080813Hallo,

Hier zijn we weer. Ben er zelf van geschrokken toen ik zag dat het al van 21 juli geleden is dat we nog iets van ons lieten horen. Maar ja, wat wil je? Het is hier zo zalig dat ik bijna geen tijd vind om even achter de PC te gaan zitten. Waarmee onze dagen dan zo druk gevuld zijn? Opstaan rond 08hr30, rustig ontbijten (op de allerzwaarste dagen eerst brood halen), dan wat shoppen voor het souper, rond de middag terug aan boord komen, klein stukje eten, siësta doen, er even op uit met de fiets naar het strand of naar Palavas, terug aan boord het avondmaal klaarmaken, apéritieven, eten en afwassen…..en de dag is door. Het vraagt een bijzondere en zeer zware inspanning om daar nog iets tussen te plannen, dat begrijpen jullie wel.
Ik ben dus nu bezig een bijzondere en zeer zware inspanning te doen!

Zoals gepland zijn we met Audrey en Stefaan naar La Maguelonne gevaren en er eigenlijk hun ganse verlof, tot 30 juli blijven liggen. Even kort onze ligplaats beschrijven: We liggen aangemeerd op het kanaal van de Rhône naar Sète, tussen de zoutmeren en op zowat 1000 meter van het strand. Om het leven niet te moeilijk te maken rijdt er continu een (gratis) treintje van onze ligplaats naar het strand. Boodschappen doen is iets verder: het dorpje Villeneuve les Maguelonne ligt op ongeveer 3 à 4 km van hier. We liggen hier verder helemaal in den blèt, zonder stroom of water. Stroom maken we dus zelf, alle dagen één à twee uurtjes de groep op, en water moeten we met bussen bijhalen op ongeveer 300 meter. De huurboten niet meegeteld liggen hier gemiddeld een twintigtal eigen boten, waarvan sommige de ganse zomer ter plaatse blijven.Na het verlof van Audrey en Stefaan zijn we dus met een huurwagen even terug in België geweest om één en ander te regelen. De boot hadden we voor een weekje achtergelaten in Lattes, tegen Montpellier. Op 6 augustus waren we terug in Frankrijk en vermits we de huurwagen nog hadden besloten we om eens langs Beaucaire te rijden om te horen hoe het zat met onze aanvraag voor een ligplaats om te overwinteren aldaar.
En ja hoor! Goed nieuws. We hebben in Beaucaire een vaste overwinteringplaats.

Ondertussen zijn we terug afgezakt naar La Maguelonne, want vanmorgen is Tom toegekomen met Katrien en Marieke. Dat wordt dus enkele dagen genieten met die kleine krullenbol. Vermits zij deze nacht gereden hebben doen ze nu allen een ruime siësta, wat mij meteen in de verleiding bracht om nog een stukje te schrijven.

Wat? Nog geen speciale belevenissen? Hier komt de anekdote.

We lagen met Audrey en Stefaan in La Maguelonne, den blèt dus. Maar ik moest wel een huurwagen reserveren om eind juli terug te keren naar België. Dan maar via de GSM naar Europcar gebeld en die reservatie geregeld. Komt het gesprek op de afhaalplaats van het voertuig. Vraag ik uiteraard welke de mogelijkheden zijn. Geen probleem, « nous avons trois agences à Montpellier »

Ik vraag het agentschap dat het dichtst bij Lattes ligt, dus te zuiden van Montpellier, en krijg als adres “Centre Commercial Leclerc à Saint Aunès”.
Wij op 30 juli met de bus naar dat adres, via het centrum van Montpellier. In het centrum hoorden we echter dat dit groot winkelcentrum zo ver van Montpellier ligt als Mechelen van Leuven, en dat het met het openbaar vervoer zo goed als onbereikbaar is. Dan maar een taxi gevraagd die ons uiteindelijk ter plaatse bracht. Nu blijkt dit agentschap van Europcar wel datgene te zijn dat het verste van Lattes verwijderd is, en toppunt, het meest dichtbije lag op amper 5 km van Lattes! Het inleveren van de wagen hebben we daar dan maar gedaan. Hoe dit kon? Wel het 0800 nummer waarheen wij gebeld hebben voor de reservatie is een kantoor in Parijs, die knul kende dus absoluut Montpellier niet!


Ik hoor dat ze hier stilaan wakker worden. Ik zal het dus weer heel druk krijgen binnen enkele ogenblikken. Ik zal daarom maar stoppen en mijn PC-ke dichtklappen.

Ah ja, begin oktober zijn we weer enkele dagen in het koude Vlaanderenland.

Groetjes van ons


Tot volgende keer
Luc en Liliane

Copyright © 2020 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik.
Akkoord Niet akkoord