• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Reis naar het Zuiden - Fiere Margriet

Internetnieuws 20080713Zaterdag 12 juli - Beaucaire

Zijn hier dus eergisteren toegekomen. Onze eerste indrukken bij het binnenvaren waren ronduit negatief: alle boten dubbel of driedubbel en midden in de stad, dat leek ons absoluut niet gezellig. We vaarden toch door tot aan de voetgangersbrug met de bedoeling daar rechtsomkeer te maken en terug te varen naar St. Gilles. Vlak vóór de voetgangersbrug lag aan stuurboord een mooie steiger, die echter voor de helft ingenomen was door een rondvaartboot, de Escapade. Het kanaal was er juist breed genoeg om ons te laten zwaaien, echter zonder enige reserve. Toen wij aan ons manoeuvre begonnen kwam de schipper van die rondvaartboot ons echter spontaan helpen en nodigde ons uit om mee aan zijn steiger te liggen. Hij verplaatste spontaan zijn eigen schip en een kleiner bootje, zodat onze Fiere Margriet mits wat precisiewerk een keurig plaatsje kreeg aan de steiger. De Provençaalse vriendelijkheid van Jean-François (de schipper van de Escapade) en nadien van de havenmeester Didier, deden onze negatieve eerste indrukken snel vervagen en we hebben dus maar besloten om hier te blijven liggen tot dochter Audrey en Stefaan zijn toegekomen, d.i. 20 juli.

Veel bootverkeer is hier niet; Beaucaire is eerder een overwinterhaven. Het ligt daarenboven op het einde van een doodlopende arm van het kanaal. Hierdoor komen er eerder weinig passanten. Voor een overwinteringplaats sta je hier echter gemiddeld 3 à 4 jaar op de wachtlijst. Meerdere Belgen liggen hier trouwens vast; ook Engelsen maar relatief weinig Hollanders en Duitsers.
De havengelden zijn er ook op gericht om de weinige passanten die hier komen, toch zolang mogelijk hier te houden. Liggeld voor onze Fiere Margriet € 49 per dag alsjeblief, maar anderzijds betaal je voor een week slechts € 127, waarbij volgens de havenmeester een week zelfs één of twee dagen langer kan worden.


In de Capitainerie is op het gelijkvloers een internationale bibliotheek gemaakt door de booteigenaars: boeken gratis te leen in alle talen. In het lokaal zijn ook drie aansluitingen voor internet, zodat we hier dagelijks online kunnen gaan.

Al met al valt het hier dus heel goed mee. Gezellig stadje, in het weekend s’avonds animatie op de kade, met rommelmarkt, muziekbandjes enz.


Onze ligplaats:


fm13072008-1.jpg


De sfeer gisteravond:

fm13072008-2.jpg

Hebben voor volgend WE een autootje gehuurd waarmee we de buurt wat gaan verkennen en op zondag Audrey en Stefaan afhalen in Nîmes. Denk wel dat we deze week op een heel aangename en gezellige manier gaan vol krijgen. Benieuwd wat 14 juli in Beaucaire ons gaat brengen.

Momenteel rijden hier weer een reeks luid toeterende auto’s voorbij.
Zaterdag = toeterdag in Frankrijk!
Hierover heb ik het nog niet gehad.
De siësta van de zaterdagnamiddag wordt overal in Frankrijk verstoort door luid toeterende autokaravanen. Hebben ondertussen reeds begrepen dat het telkens om huwelijkskaravanen gaat. Ik denk dat je hier niet naar een trouw mag komen zonder goede toeter! Hebben deze keer zelf geluk. Eén van de trouwers en hun gevolg komen voor hun feest of receptie net toe op de Escapade (de rondvaartboot) achter ons, zodat we een deel van heel nabij kunnen volgen. Leuk om zien!

We zitten nu in de regio waar we een jaartje gaan rondtoeren. De reisverslagen zullen vanaf nu iets minder frequent doorgezonden worden, de grote trip is immers ten einde voor dit jaar. Maar geen angst, we houden jullie wel op de hoogte van onze plaatselijke belevenissen hier, zij het dan iets minder frequent zoals gezegd.

Daag!

Tot volgende keer
Luc en Liliane

Copyright © 2020 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik.
Akkoord Niet akkoord