• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Reis naar het Zuiden - Fiere Margriet

Internetnieuws 20080710


Maandag 7 juli

We hebben gisteren een toeristisch dagje gehad hier in Avignon. s’Morgens vertrokken en eerst met een treintje een geleide rondrit gemaakt door de stad. Nadien zijn we het pausenpaleis gaan bezoeken, allemaal zeer indrukwekkend.
Zijn s’avonds nog lekker gaan eten bij “Merci Tonton”.
Vanmorgen opgestaan en eerst onze franse hoffelijkheids vlag terug in de stuurboordzaling gehangen, want ze had schade opgelopen door de wind op de Rhône. Toen ik terugliep naar de stuurhut moest ik even in mijn ogen wrijven; was ik wel goed wakker? Wij hadden toch twee houten ligstoelen op dek, nu stond er nog maar één! Toch even rondgekeken alvorens in paniek te slaan en ja, honderd meter verder tegen de kademuur stond onze tweede stoel, netjes dichtgeplooid. Ik denk dat één of andere clochard een goede nachtrust gehad heeft, voor één keer niet op de grond. Voor wat bootmensen allemaal goed kunnen zijn.
Nadien verder gevaren; rond de middag de Rhône verlaten en de afslag genomen naar de Petit Rhône. Omstreeks 14hr00 de sluis van Saint Gilles (neen dat is niet de inkom van het prison!) gepasseerd naar het canal du Rhône à Sète en vanaf dan zaten we terug op rustige kleine kanalen. Vanaf hier zijn we in de regio van onze bestemming en beginnen we volop te genieten. Niet dat we dat tot hiertoe niet gedaan hebben, maar ja, dat voelt nu toch nog anders aan.

Dinsdag 08 en woensdag 09 juli

Hebben hier op het “embranchement de Beaucaire” een mooi houten steigertje gevonden, op ongeveer vier km van het dorpje Saint Gilles. Varen is plezant maar er moet toch ook onderhoud gebeuren aan het schip, zeker na 227 sluizen en 1337 km…

fm10072008-1.jpg

…en als de bemanning goed gewerkt heeft krijgt ze dit…

fm10072008-2.jpg

en als ze niet goed gewerkt heeft… dit

fm10072008-3.jpg

Woensdag 09 juli

Liggen nog altijd tegen onze houten steiger, midden de natuur en de muggen (ja, dat is de Camargue). Heb hier al een touch met een lokale schone (geweest in de jaren 50). Zij komt hier alle dagen wandelen met haar dochter en drie honden, telkens als wij aperitieven op de bank langs het jaagpad. We hebben al de ganse uitleg van het dorp gehad in haar typisch Provençaals; van de intermarché die “mwans sjeir” is tot en met het programma van de festivités du 14 juillet. Dit weekend is er hier een corrida in de straten waarbij de stieren los lopen (hoor ik daar bij??) en opgejaagd worden door veehoeders te paard (toch liever niet).
We zullen zien of we vóór het weekend terug naar hier kunnen komen. Morgen dobberen we verder naar Beaucaire. We gaan ons daar wat informeren over openbaar vervoer of huurauto’s, om op 20 juli onze dochter Audrey en haar man Stefaan af te halen in Nîmes, waar zij dan toekomen met de TGV.

Van internet aansluitingen is er hier uiteraard geen sprake, waarschijnlijk wel in Beaucaire.


Daag!Tot volgende keer
Luc en Liliane

Copyright © 2020 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik.
Akkoord Niet akkoord