• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Reis naar het Zuiden - Fiere Margriet

Internetnieuws 20080705


Woensdag 2 juli

Gestraft!

Gisteren teveel gelachen met die Noor.

Vaarden vandaag op de Rhône, ter hoogte van de kerncentrale van Cruas. Vóór ons twee windsurfers. Je moet weten dat de stroom daar ongeveer 400 m breed is, maar de bebakende geul slechts 30 meter. Door de sterke stroming word je daarenboven steeds opzij gezet, zodat je goed moet opletten op drift uit de geul tussen twee bakens. Wij met twee uitkijken naar die surfers: waar zit die en waar zit de andere? Nu eens links dan eens rechts, soms ben je er een kwijt en dan is het zoeken. Nu ja beiden dus geconcentreerd aan het uitkijken, met Liliane aan het roer. Plots hoorden wij het motortoerental verminderen, de golfjes hadden een ander uitzicht; ik kijk naar de meters: alles ok ; kijk naar de diepte en plots zie ik een rode baken op enkele tientallen meter aan bakboord vóór ons (schuin links vóór voor de landrotten. Stroomafwaarts varend moet je deze bakens steeds aan stuurboord/rechts laten liggen). Ik Liliane van het stuurrad weggeduwd, full power met de stuurboordmotor en het roer uiterst over bakboord……
We hebben die baken nog aan stuurboord kunnen laten liggen, maar we zijn wel even over een ondiepte gevaren waar we bijna op vast liepen… Oef, en dat met een stroom in het gat van ongeveer 5km per uur. Afin, alles is goed afgelopen zonder schade. Ik begrijp nu ook waarom er precies op die plaats een scheephersteller zijn werf gebouwd heeft. Nog niet zo dom die Fransen!
Zijn s’avonds toegekomen op een zeer mooie ligplaats in La Roche de Glun, en vermits de meteo onweer voorspelde voor de volgende dag hebben we s’anderdaags een rustdag genomen.
Uittreksel uit de vaarkaart van het betrokken gebied.
fm050708.jpg


Vrijdag 04 juli

Vandaag geen bijzonderheden. Hebben wel 106 km gevaren. Maar ja, met zulke stroomsnelheden als hulp is dat niet moeilijk. Het zal wat anders zijn als we volgend jaar terugkeren!
Hebben overnacht aan een ponton in Saint Etienne des Sorts, samen met een boot uit Hasselt en twee Hollanders.

Zaterdag 05 juli

Zijn vanmiddag aangemeerd in Avignon. Prachtige stad. Blijven hier tot maandag om alles eens goed te bezichtigen.

Heb hier een cybercafé gevonden en ga nu alles doorsturen.

Daag!Tot volgende keer
Luc en Liliane

Copyright © 2020 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik.
Akkoord Niet akkoord