• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Reis naar het zuiden - Fiere Margriet

Internetnieuws 20080606


Maandag 09 juni

Niet zoals gepland gestopt in Thaon les Vosges, maar doorgevaren tot Epinal. En dat hebben we ons niet beklaagd. Op de vaarkaarten van Navicarte (gekocht vorig en dit jaar) stond de haven van Epinal aangeschreven als “Ancien port de commerce qui mériterait des aménagements pour la plaisance”. Wel , de aménagements zijn er al. Dit is een prachtige gelegen jachthaven met prima voorzieningen. Naast de jachthaven een prachtig wandelpark met paden die lopen tussen de jachthaven en de ernaast stromende Moezel. Hebben direct geboekt voor twee nachten in plaats van één.

Na aankomst een lekkere Affligem gaan drinken in de Bar-Restaurant “La Capitainerie” en een korte wandeling gemaakt. Gaan morgen de stad eens bezoeken en maken er verder een rustig dagje van. Blijkt dat ik hier gratis mag gebruik maken van de WiFi installatie van de haven. Dus morgen gaan deze berichtjes de kabel op! Maar ik zal er eerst nog wat opgedane indrukken bijschrijven. Tot morgen!

Dinsdag 10 juni.

Hebben ons vanmorgen lekker uitgeslapen en zijn dan op verkenning vertrokken naar de stad.
Op de rechteroever van de Moezel ligt het oude stadsgedeelte, met ondermeer een sobere maar prachtige basiliek, nauwe steegjes met kleine bistrots en bars en niet te vergeten de “Place des Vosges” met haar waterpartijen en rustige terrasjes. Hebben daar genoten van een koele blonde Leffe van ’t vat.
De lager gelegen delen van de stad zijn trouwens op vele plaatsen opgesmukt met schitterende waterpartijen en fonteinen. Op een van de Moezelarmen is een wild water kajak parcours permanent uitgezet. Het water is er zo helder dat je de vissen kunt zien zwemmen.
Op de linkeroever bevinden zich de winkelstraten met alle grote gekende merken. Een grote Marché couvert is elke morgen geopend en biedt groenten, fruit, vis en vlees aan.
Op de terugweg naar de haven zijn we door het park van de openbare bibliotheek gelopen. Dit park ligt langs de Moezel en is volledig beplant met alle mogelijke variëteiten van rozen, die nu omzeggens allemaal in bloem staan; Prachtig.
Hebben ondertussen besloten ons verblijf hier met één dag te verlengen. ’t Moest hier maar zo mooi en zo goe nie zijn! (website haven met foto's van de Fiere Margriet)

A la prochaine!

PS : voor diegenen die bekend zijn In de jachthavens van Leopoldsburg en De Blauwe reiger: Hier ligt, al sinds begin mei, de”Morgan” (Linssen 500) van Kerkhoven; geen bemanning aan boord.

Tot volgende keer
Luc en Liliane

Copyright © 2020 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik.
Akkoord Niet akkoord