• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Reis naar het zuiden - Fiere Margriet

Internetnieuws 20080602


Zondag 01 juni 2008.
Hebben dit weekend bezoek gehad van mijn zus Gisela, haar man Omer en zoon Steven. Zij zijn vrijdagavond toegekomen rond negen uur. Hadden mousaka bij voor het avondmaal. Geen probleem, in Frankrijk eten ze toch tamelijk laat. Als daarenboven dan de stroom nog uitvalt voor gans de jachthaven wordt het uiteraard nog later. Maar het moet gezegd: elektriciteitspanne om 22hr30; op de kastjes staat “bij panne bellen naar het gemeentehuis” maar wie geloofd daar nog in op vrijdagavond om half elf? Wel er kwam antwoord van op het gemeentehuis en een half uurtje later was een elektrieker hier om de boel te herstellen. Top klasse!!!
Die avond dus laat gaan slapen.
Zaterdagmorgen was ik voor één keer niet de eerste op. Gisela en Omer hadden er elk al een wandelingske opzitten. Ik verdenk hen er echter van naar de auto te zijn gegaan om die koffer regen er uit te halen want er is wat uitgevallen zaterdag!!
s’Avonds een lekker restaurantje gedaan.
Vandaag rustig dagje gehad. Liliane een paar wasjes gedaan. Met Omer en Steven wat brandstof bijgehaald Toch nog even spanning vanmorgen. Een oude spits, in ombouw naar woonschip, met veel roest en rommel, kwam voorbij in de opvaart.
Met de regen van gisteren staat de Maas hier echter tien à vijftien cm hoger dan normaal. Spits had auto op voordek staan, auto te hoog, eerst mastje tik tik tik tegen de brug en dan motor op volle kracht achteruit. Op vijf centimeter na had de schipper een nieuw model cabrio ontworpen. Begon dan nog op ons te schelden terwijl zijn eigen schip dwars op de stroom kwam en zijn voorschip onze arme Fiere Margriet nogal onstuimig kuste. Heb de schipper dan maar teruggeroepen dat hij de hoogte van zijn schip moest leren meten. Na afladen van auto en demonteren van de stuurhut is de spits dan later toch kunnen doorvaren.
Gisela en Co na middagmaal terug vertrokken naar belgenland. Hebben nog wat gesiëst en dan alles klaar gemaakt om morgen verder te trekken, richting Toul

Maandag 02 juni.
Zijn rustig vertrokken uit Verdun en na een vaart zonder belangrijk nieuws toegekomen in La Croix sur Meuse, een godvergeten boeregat. Rustig gegeten en goed geslapen. Vandaag was het volgens de berichten in belgenland niet zo’n lekker weertje. Hebben wij hier niks van gemerkt, zijn blijkbaar tussen de onweders en e buien door gevaren.

Dinsdag 03 juni.
Zijn verder opgeschoven naar het zuiden. Liggen nu in Commercy en proeven de “Madeleintjes”.
Heb hier een “cyber bar thé room” ontdekt. Heb daarom dit briefje afgerond want ga straks in die bar iets drinken terwijl ik even op internet ga.
Tot volgende keer
Luc en Liliane

Copyright © 2020 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik.
Akkoord Niet akkoord