• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Reis naar het zuiden - Fiere Margriet

Internetnieuws 20080526
Dinsdag 26 mei

Hallo,

We zijn ondertussen in Verdun aangeland. Mooie stad, dat weten we van vorig jaar, maar van waar blijven al die Hollanders komen? En dat met de huidige dieselprijzen! Ik denk dat die één of ander geheim brandstofsysteem in hun boten hebben, iets dat op Maaswater loopt of zo. Zal ik eens proberen aan de weet te komen. Hollander één of twee Duvels geven en dan weet die toch niet meer wat hij zegt.
Maar ondertussen ligt het hier in Verdun toch maar lekker vol. Wij moesten ons gisteren bij aankomst dubbel leggen tegen een fransman met een Hollandse tjalk.
Vandaag of morgen zal er wel wat plaats vrijkomen en verkassen we naar een plaats tegen de wal.
De weergoden zijn ons vandaag niet welgezind. Het is gister avond beginnen regenen en het regent nu ook al heel de voormiddag. Geen hevige buien maar een zacht regentje zoals de boeren dat graag hebben (maar wij niet!).
We zullen zien of we straks toch maar een wandelingske doen naar de supermarkt en eens door de stad lopen. We zien wel.

Zelfde dag 22hr30;
Zijn dan toch naar de supermarkt geweest en het is droog gebleven. Heb in de Mister Bricolage (zou dat van mij zijn?????) tien meter stalen kabel gekocht met een hangslot om de boot vast te leggen voor het geval één of andere onverlaat het in zijn hoofd zou halen om ons los te gooien (naar het schijnt durven jongeren dat wel eens doen). Met de vele stuwen op de Maas is dat geen gezonde belevenis!
Ha, was ik nog vergeten. Hebben gisteren de fransoos, waar we tegen liggen, uitgenodigd voor de aperitief; gevolg wij vandaag bij hem uitgenodigd. Is wat uit de hand gelopen, zijn pas om 20hr30 terug aan boord gekomen , moesten dan ons gebraad nog opzetten en de patatjes koken. Het is nu dus 22hr30 en we zijn al aan de thee toe. Ik verwacht de afwas rond middernacht. Maar we trekken er ons niks van aan; Vive la France!
Alain. Wie is Alain? Alain is onze franse buurman, ook 60, zoals wij. Ex patisseriebakker, goed geboerd en sinds zijn 42ste aan het rentenieren en rondvaren met zijn tjalk door west Europa.
Zijn zoon heeft destijds de zaak overgenomen en heeft ze nu ook doorverkocht. Na zes jaar rondvaren is de vrouw van Alain in Luik over boord gevallen en verdronken.

Woensdag 27 mei. 08

Is er nog zand in de Sahara?
Ik begin er aan te twijfelen als ik zie wat een gele smurrie er gisteren met die regen is meegekomen.
De ganse boot hangt er vol van; dat wordt dus een kuisdag vandaag. Dompelpomp in het water (ha ja, we liggen ondertussen tegen de wal en niet langer naast Alain), short aan, bloot bovenlijf en enkele uren met water spelen. Was middag eer de boot er terug wat proper uitzag. Was eigenlijk nog tof; veel begankenis op de kade (hoe zou dat komen dat de meisjes er altijd knapper uitzien als de zon schijnt?). Dus dikwijls verstrooid tijdens het kuiswerk.
Liliane heeft een wasje gedaan en is dat nu aan het strijken.

Tot volgende keer
Luc en Liliane

Copyright © 2020 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik.
Akkoord Niet akkoord