• IMG 20190502 111435773 4
  • IMG 20190418 150930210 3
  • IMG 20190418 151016102 3
  • Knipsel2

Groetjes uit Straatsburg - Fiere Margriet

Eindelijk nog eens wat nieuws van de Frankrijkvaarders!We hebben in Nancy gelegen tot donderdag 26 juli. Een prachtige stad met rijkelijk versierde pleinen en parken, waar we dan ook volop van konden genieten dank zij het mooie weer.

Na het vertrek donderdagmorgen was het al prijs bij de tweede sluis: de bovendeur bleef openstaan een het automatisch systeem werkte dus niet. Na een half uurtje wachten verscheen het ondertussen reeds bekende witte wagentje van de VNF en was het heuvel snel verholpen. Maar niet voor lang! Derde sluis van de dag: zelfde liedje!

Aan de achtste sluis was er wel wat volk van de VNF en de reden mochten wij snel vernemen: we kregen een tweede kastje voor de afstandsbediening van de sluis en volgens de ons verstrekte uitleg moesten wij dat de volgende twee sluizen gebruiken.
Het was een test met een nieuw systeem voor de communicatie tussen schippers en (automatische) kunstwerken. Volgens ons werkte het zeer goed.

Onze volgende halte was Einville. Mooi klein dorpje, maar amper een bakker en een kleine kruidenier. We zijn er slechts gebleven om te overnachten. Door een schitterend en zeer afwisselend landschap zijn we de Vogezen ingevaren, via de twee tunnels (475 en 2305m lang) en het hellend vlak van Arzviller (44m hoogteverschil met een helling van 41% - da’s wat anders als Ronquière!).
Door de plaine d’Alsace zijn we dan afgedaald naar Strasbourg, waar we zer goed liggen in een afgesloten privé jachthaven, onder prachtige treurwilgen, zoals je op de foto kunt zien.

We hebben vandaag onze eerste stappen in de stad gezet en dat ziet er veelbelovend uit. Het was er enorm druk want de wielerwedstrijd “Tour d’Alsace“ vertrok hier vanmorgen. Hebben toch al fijne et en drankhuisjes ontdekt.

Wij tellen het verder wondergoed, hebben geen heimwee naar het werk, eten en drinken goed en zijn toch nog niet aangekomen, integendeel zelfs. Dat is waarschijnlijk te wijten aan de vele kilometers die we stappen en fietsen. Dat zullen we proberen zo te houden.

We zullen hier ook eens uitkijken om de brandstoftanks van onze Fiere Margriet terug te vullen, want ondertussen hebben onze motoren reeds elk ongeveer 150 uren gedraaid, en de electrogeengroep een dertigtal uren. Door het koudere weer hebben we enkele dagen zelfs de verwarming moeten aansteken s’morgens. Maar gezien Strasbourg een grote Rijnhaven is zal het hier geen probleem mogen zijn om fuel te bunkeren.

We blijven hier een tiental dagen liggen. Volgende week komt Tom op voor enkele dagen en dan gaan wij even weg en weer naar huis. Vanaf 12 of 13 augustus gooien we dan weer de touwen los om verder te varen richting Saint Jean de Losne. We hebben echter nog niet beslist of we dat gaan doen via het Rhone-Rijn kanaal en de Doubs of via het Canal de l’Est en Epinal; In dit laatste geval moeten we wel drie à vierdagen terugvaren tot even voor Nancy. We zijn nog wel.


Groetjes van Luc en Liliane

Copyright © 2019 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

EasyCookieInfo