• kanaalkom
  • kanaalkom 2
  • kanaal 1
  • kanaal 2

Infoflash December 2014

 

Beste JKL’er                                                               December 2014

 

De winter heeft zijn intrede al gedaan in de haven, hopelijk zijn de boten allemaal winterklaar dan kan er niet veel gebeuren bij echt vries kou.

 

Het najaar was voor JKL club activiteiten een uitzonderlijk jaar ,als we kijken op 14 juni vierden we 35 jaar JKL en 15 jaar Drakar. Wat een feest!! De feesttent op het terrein was goed gevuld. Samen met het Dagelijks en Raad van bestuur waren er in totaal 154 leden aanwezig om dit te vieren. Het feest was gewoon super. De BBQ was zo lekker dat al snel alles op was. Wij willen ook de garcons van de volleybal club bedanken om steentje bij te dragen. Niemand heeft dorst moeten lijden. En we mogen onze zangers niet vergeten ze waren weer super iedereen zong mee. Wij kijken er allen naar uit om ons 50 jaar bestaan te vieren tot dan.

 

Op 5 en 6 juli vond SPLASH AVENTURA 2014 plaats in mol. We waren met 18 boten aanwezig, onder andere de herboren boot “Elpaso” die weer van partij was.

 

Op 13 en 14 september zijn er 425 personen onze gouden mosseltjes komen eten op de jaarlijkse mossel dagen. Er werd af en toe wel een grapje uit gehaald. De afval containers waren boorde vol en zijn dan maar een uitweg gaan zoeken. Oplossing: Hier en daar wat fietstassen vullen.

Het bestuur dankt al de medewerkers voor het slagen van dit evenement.

 

Op 11 oktober was er onze jaarlijkse Fakkeltocht . De wagen was er weer bij gehaald er stapte maar eventjes 38 personen op de wagen. Het feestje kon niet meer stuk.

Swake zorgde weer voor het gersten nat.

Na het vuurwerk gingen we zoals gewoonlijk naar café OSCAR maar helaas wegens ziekte bleek deze gesloten te zijn, dus iets anders zoeken. Café JENNY was bereid om JKL op te vangen, zodoende hadden wij het café voor ons alleen. Bedankt Jenny.

De dag werd afgesloten in ons club huis en iedereen was weer tevreden.

 

25 oktober, Eindeseizoensvaart: Peter had weer een mooi programma klaar gemaakt, de pc’s bleven over al in de kast want dit jaar kwam er denkwerk aan te pas.

Met de BEAUTY, BERTINA en CALYPSO was dit de top drie voor 2014 . In de laten avond werd er mooie muziek gemaakt door bartje en werd er ook goed gedronken. Goed dat iedereen een bob bij zich had want dit was voor sommige nodig. Nogmaals bedankt Peter doe zo voort.

 

22 november: De goede Sint is aangekomen in Leopoldsburg met maar liefst 5 boten. Ook had hij zeer mooi weer mee gebracht uit Spanje.

Een zee van volk rond de haven. De werken aan de steigers waren wel soms een belemmering maar de pieten hebben de Sint veilig aan wal kunnen zetten.

Ook in de vooravond heeft de goede Sint met zijn Pieten, want zwarte pieten mogen we niet meer zeggen, ons club huis aan gedaan.

Natuurlijk stonden hier talrijke kinderen en de klein kinderen van onze schippers de Sint op te wachten, met 28 kinderen waren ze. Iedereen had een mooie tekening bij voor

de Heilige man en als beloning kregen ze een grote zak snoep van de Sint en van onze Swa. Wij danken U daar voor, wat zouden we toch doen zonder onze Swa en de Sint.


 

Wat zal 2015 ons brengen??

 

  • Op zaterdag 10januari 2015 nodigen wij alle leden uit op de JKL nieuwsreceptie, deze receptie begint om 16.00u en eindigt om 18.00u .

 

  • Op 17-18 januari 2015 van 14.00h tot 17.00u kun je terecht in ons vergader lokal om uw lidmaatschap in orde te brengen. Zij die een waterwegenvignet wensen kunnen dit nog steeds aanvragen via het secretariaat en tegen KONTANTE BETALING afhalen. Zijn er nog vragen bel dan even naar Gilbert Van Dyck 0476 25 10 79 of Arnold Vermeulen 0474 65 82 07.

 

  • Boot dusseldorf :Op zondag 25 januari 2015 gaan we met de bus maar de boot show in dusseldorf de kost prijs zal zijn 27 euro / persoon zijn, bus + inkomkaart dit doen we samen met de jachtclub van hasselt, dus op tijd inschrijven is geweest ,inschrijven is ook betalen.

 

  • Boten in het water: Op vrijdag 10.4.2015 gaan alle boten terug in het water.Voor meer informatie neem je contact op met: Jan Bergmans 0477 63 87 75 of met de JKL Havenmeester van dienst 0470 55 93 22.

 

  • Werkdagen.

             Voor uw werkdagen kan u terecht bij:

                                Infrastructuur: Guy Stassen : 089/38.44.94

                                Groendienst: Ton Van hout: 011/44.70.08

             Voor overige info kan u steeds terecht op het infobord of op onze website www.jkl.be.

 

  • Bestuursverkiezingen in maart 2015

        Tijdens de algemene vergadering van zondag 22 maart 2015 om 10.00u worden er de tweejaarlijkse bestuursverkiezingen gehoudden. Wie zich wil inzetten als lid van het dagelijks bestuur kan zich kandidaat stellen vanaf 1 januari 2015. (Wij zijn op zoek maar een hulp havenmeester) .Alle kandidaturen moeten schriftelijk ingediend worden met vermelding:”Ter attentie van de Voorzitter” en moeten ten laatste op donderdag 12 maart 2015 om 24.00u toegekomen zijn bij JKL Antwerpsesteenweg 129 3570 Leopoldsburg

 

Infrastructuur

Het vaar seizoen was nog net niet afgelopen of wij waren al bezig met onze voorbereidingen van de werkzaamheden in de club. Het hele verhaal begint eigenlijk al in het voorjaar als wij zien dat de kanaaloever op verschillende plaatsen tussen het milieustation en de werksteiger in slechte staat zijn.

Er worden dan contacten gelegd met de dienst van de scheepvaart om een mogelijke hersteldatum vast te leggen,eenmaal wij die kennen kunnen wij voor de nodige bouwvergunning zorgen (veel papierwerk).

Wij hebben ondertussen ook iemand gevonden die voor ons de onderdelen van de steigers kan maken (kaders en T stukken) de firma Ergo Maasland in Kinrooi,dit is eigenlijk een te werk stelling project waar ook mindervalide personen kunnen werken. Zij zullen ook voor het vervoer naar de galvanisatie en naar de club zorgen.

Ondertussen is het najaar en de scheepvaart is begonnen met het herstellen van de oevers,waar wij dan stuiten op een nieuw probleem. De bestaande ijzeren palen blijken in te slechte staat te zijn om deze opnieuw te gebruiken. Wij bestellen dan maar nieuwe buizen en laten die dan ook galvaniseren zodat wij zeker zijn dat ons werk voor jaren goed zal zijn.

Als de scheepvaart gedaan heeft met de oevers te vernieuwen kunnen wij met enkele vrijwilligers beginnen met het plaatsen van de nieuwe buizen die als dragers van de steigers dienen. Als deze er in zitten is het even wachten op het leveren van de kader en T stukken maar ondertussen zijn dan de voorbereidende graafwerken ook al gedaan.

Nu kunnen wij dan de T stukken en kaders beginnen te plaatsen en richten om ze dan al voorlopig vast te punten en ze dan later door een ander clublid laten af te lassen. Omdat er oorspronkelijk voorzien was van 150m steigers te leggen en het 162m is geworden zijn er nog twee extra kaders bij besteld die dan nageleverd zullen worden.

Nu is het wachten om de juiste stroomkabel te voorzien en dan kunnen de roosters op de kaders gelegd worden,wij zijn ook nog op zoek naar gebruikte transportband om de opening tussen de kaders en de houten palen van de dijk op te vullen (indien ideeën laat maar weten).

Het is dan nog het terug plaatsen van de stroomkasten en het verder aanvullen met grond om dan in het voorjaar terug gras te kunnen zaaien en weer een mooier stukje club te hebben.

Een tweede en nog groter werk is het vervangen van onze huidige stroom cabine die hopeloos verouderd is en tevens door Infrax werd afgekeurd,wij hebben nu een periode van 2 jaar waarin wij ons in regel moeten stellen.

Het bestuur grijpt deze kans nu aan om een heel project uit te werken zodat wij de nieuwe cabine, onze vuilcontainers, berging en nog veel meer op een mooie en zeker te verantwoorde manier kunnen verwezenlijken.

Deze plannen zijn reeds ver gevorderd en zullen ten gepaste tijden aan de leden bekend gemaakt worden. Het zal zoals wij van JKL gewoon zijn iets speciaals worden,waar men in Leopoldsburg en ver daar buiten van zal spreken.

Zo ziet ge maar dat er altijd gewerkt en gedacht word naar de toekomst toe om zo gereed te zijn voor de volgende generatie schipper.

Wat mij betreft nog een goed jaar uiteinde en hopelijk nog vele werkwilligen om onze plannen tot een goed einde te brengen. Guy

 

Klik hier voor de activiteitenkalender van 2015.

 

Wij, het bestuur van JKL, wensen U een behouden vaart

en vooral een goede gezondheid in 2015

Copyright © 2016 Jachtclub Leopoldsburg. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om U toe te laten door de website te bladeren. Deze cookies worden noch manueel noch automatisch verwerkt voor verder gebruik. Het privacy beleid van JKL zal binnen afzienbare tijd gepubliceerd worden.
Akkoord Niet akkoord